اهدای زندگی   Life Donation

اهدای زندگی Life Donation

به نام خدا، مطالبی راجع به اهدای عضو-اهدای سلولهای بنیادی-اهدای خون-اهدای پلاکت-اهدای پلاسما با همکاری کانون اهدای زندگی دانشگاه بناب--- آدرس صفحه اینستاگرام: ehda.zendeghi@
اهدای زندگی   Life Donation

اهدای زندگی Life Donation

به نام خدا، مطالبی راجع به اهدای عضو-اهدای سلولهای بنیادی-اهدای خون-اهدای پلاکت-اهدای پلاسما با همکاری کانون اهدای زندگی دانشگاه بناب--- آدرس صفحه اینستاگرام: ehda.zendeghi@

چرا اهدای پلاکت؟

در روش پلاکت فورزیس با یک‌بار اهدای پلاکت، 6 تا 8 برابر روش اهدای خون عادی، پلاکت تهیه می‌شود.

پلاکت، جزو حیاتبخش خون، زودتر از سایر محصولات خونی از بین می‌رود، عمرش به بیش از 3 روز نمی‌رسد و در همان 6 ساعت اولیه پس از اهدا باید از سلول‌های خون جدا شود. نیاز به تازه بودن این محصول برای اثربخشی درمانی باعث می‌شود ذخایر این فرآورده بیش از بقیه کاهش یابد و همیشه نیاز به اهدای آن وجود داشته باشد.
اما نکته‌ای که بسیاری از اهداکنندگان خون نمی‌دانند این است که می‌توانند بدون اهدای خون، پلاکت خود را اهدا کنند. شیوه جداسازی پلاکت از خون اهداکننده را «پلاکت‌فورزیس» می‌گویند. از هر واحد خون اهدایی مردم یک واحد پلاکت تهیه می‌شود ولی در روش پلاکت فورزیس با یک‌بار اهدای پلاکت، 6 تا 8 برابر روش اهدای خون عادی، پلاکت تهیه می‌شود و پلاکت تهیه‌شده با این روش، خطر عوارض جانبی ناشی از گلبول‌های سفید خون مثل تب و احتمال خطر انتقال بیماری‌های عفونی از اهداکننده‌های متعدد را کم می‌کند. پلاکت اهدایی در روش پلاکت‌فورزیس، 2 تا 3 روز بعد از اهدا در بدن جایگزین می‌شود. امروزه مصرف پلاکت با توجه به گسترش مراکز خون و انکولوژی و تشخیص به‌موقع بیماری‌ها افزایش چشمگیری داشته، به‌طوری که در سال 1393 نزدیک به 890 هزار واحد پلاکت در مراکز درمانی کشور توزیع و به مصرف بیماران رسیده است. در حال حاضر در کشور شهرهای تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز و اهواز از پرمصرف‌ترین مراکز برای پلاکت هستند.
تمام شرایطی که برای اهدای خون لازم است، برای اهدای پلاکت نیز ضروری است. برای اهدای پلاکت، تعداد پلاکت فرد اهداکننده نباید زیر 150 هزار عدد در میکرولیتر باشد. اگر فردی خواست پلاکت اهدا کند نباید تا 3 روز قبل از اهدای پلاکت داروهای ضدالتهابی و آسپیرین مصرف کند. هر فرد سالم در کشور ما می‌تواند سالانه (آقایان 4 بار و خانم‌ها 3 بار) خون اهدا کند، در صورتی که اهدای پلاکت تا 24بار در سال جایز است. در حال حاضر بیشتر مراکز انتقال خون استان‌ها در کشور مجهز به دستگاه پلاکت فو‌رزیس هستند.
 منبع : سازمان انتقال خون، دکتر بشیر حاجی‌بیگی مدیرکل دفتر مدیرعامل و روابط عمومی 


نیاز مبرم بیماران به اهدای پلاکت + فیلم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد